diumenge, 6 de gener del 2013

ELS REIS MAGS

ELS REIS MAGS A TORDERA - 5 de gener de 2013

La tradició dels Reis Mags és una de les més maques de les festes nadalenques, estimada per tothom, especialment pels nens i nenes, que porten mesos esperant el matí del dia 6, que potser és el dia de l'any en que més matinen. 
Benvolguts Reis: l'inici d'un altre any sempre ens porta l'alegria de la vostra presència. Per sort, cada any comença amb la vostra visita en aquesta nit tant maca, on els ulls dels petits brillen d'una manera especial. És la nit dels somnis, de l'esperança i de la il·lusió.

Així va començar tot:

"Després d'haver nascut Jesús a Bet-Lèhem de Judea, en temps del rei Herodes, uns mags vinguts d'orient arribaren a Jerusalem, i preguntaren: «On és el rei dels jueus que ha nascut? Hem vist a l'orient la seva estrella, i hem vingut a fer-li homenatge». Quan el rei Herodes ho va saber, es contorbà, i amb ell tot Jerusalem. Va reunir, doncs, tots els grans sacerdots i els escribes del poble, i els preguntava sobre on havia de néixer el Messies. Ells li digueren: «A Bet-Lèhem de la Judea, perquè així ho ha escrit el profeta: I tu, Bet-Lèhem, terra de Judà, no ets el més petit dels clans de Judà; és de tu que sortirà un cabdill que pasturarà el meu poble d'Israel»".

Bé doncs, un cop feta aquesta petita introducció, continuem amb el reportatge de la visita reial:
Melcior, Gaspar  i Baltasar han arribat al poble, amb l'objectiu que la seva màgia arribi a totes les llars de Tordera.

    REI MELCIOR

    REI GASPAR

    REI BALTASAR

Ses Majestats han estat rebuts per un munt d'infants i pares il·lusionats, nerviosos i emocionats.

Com podem veure en les següents imatges, anaven acompanyats pels Patges i la resta de la Comitiva Reial.

    PATGES DE MELCIOR
 
    PATGES DE GASPAR
 
    PATGES DE BALTASAR

LA COMITIVA









A més dels Patges i la Comitiva Reial, també van participar-hi els pallassos, sempre intentant arrencar-nos un somriure; us deixo amb les imatges, que sovint diuen més que mil paraules:

  

  

I no només repartiran regals a tothom que hagi fet bondat, si no que també, entre Reis, Patges i Comitiva, han repartit 650 quilos de caramels, els quals han llançat des de les carrosses.



Melcior, Gaspar i Baltasar no han faltat a la seva cita amb els infants de Tordera i han arribat puntualment a la Plaça de l'Ajuntament.








Un cop allà Ses Majestats han estat rebuts per l'alcalde de Tordera, Joan Carles García, que els ha demanat il·lusió i feina per a tothom.





L'alcalde ha tingut en compte el context de crisi actual i ha demanat als Reis "il·lusió, feina per aquest 2013 i si es podien emportar una mica d'aquesta crisi cap a orient".





Joan Carles García també ha lliurat el pa i la sal als Reis com a símbol d'hospitalitat i la Clau que obre les portes de totes les llars de Tordera.








Acte seguit ha cedit la paraula al Rei Gaspar. Els Reis, que a més de màgics són molt savis, han demanat als infants que siguin solidaris i que es portin bé.

"Les festes de Nadal són un bon moment per compartir i ajudar a totes aquelles persones que pateixen, estan soles o malaltes, les persones que no tenen feina; entre tots hem de fer que aquesta nit també sigui màgica per a tots ells"

Els reis han recordat als infants que cal que vagin a dormir d'hora i que els deixin alguna cosa per menjar, doncs tenen molta feina i necessiten molta energia.

I com que molts nens i nenes amb les seves famílies s'han apropat fins la Plaça de l'Ajuntament de Tordera per donar-los la benvinguda i poder saludar-los, des del mateix balcó han llençat més caramels per a tots ells.

Totes les autoritats de l'Ajuntament també s'han animat a llançar caramels als infants i famílies...


Aleshores Ses Majestats s'han dirigit a l'església per rebre a tots els infants.








Dins l'església, els més menuts han aprofitat l'ocasió, entre nervis i molta emoció, per lliurar-los la carta en mà.




Sigueu bons minyons i potser tindreu algun regalet en comptes de carbó.

Espero que us vagi molt bé aquesta nit.

Reportatge fet per un servidor, Xavier Llop.


Gràcies per la visita.
Si us plau no utilitzi aquestes imatges en la seva web, blogs o altres mitjans de comunicació sense permís explícit.
© Tots els drets reservats.


Gracias por la visita.
Por favor, no use estas imagenes en su web, blog u otros medios de comunicación sin mi permiso explícito.
© Todos los derechos reservados.

Thanks for the visit, comments, awards, invitations and favorites.
Please don't use this images on websites, blogs or other media without my explicit permission.
© All rights reserved.