divendres, 14 de febrer del 2014

CIUTAT SUBTERRÀNIA CCCB

Ahir vaig anar en autocar a Barcelona; un autocar que l'Ajuntament de Tordera va posar a disposició dels representants de les diferents associacions culturals de la vila per assistir a aquest esdeveniment: la inauguració de l'exposició Ciutat Subterrània al CCCB, on es mostren les obres que quatre artistes han realitzat durant la seva estada a la masia Mas Panella de Tordera, un espai vinculat al Teatre Clavé, on s'hi desenvolupen tallers de creació i formació artística.

Ens vàrem dirigir cap al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), on a les 19:00 hores començava la presentació de l'exposició.


Mireu qui vaig veure allà; el coneixeu?

Aconsello a tot aquell que tingui temps i es pugui desplaçar, que visiti aquesta exposició, doncs a mi personalment em va agradar molt. També he de dir que en les meves fotografies no surten totes les obres ni de bon tros, doncs com he dit anteriorment, us aconsello anar a veure-les in situ.

PRESENTACIÓ:




CIUTAT SUBTERRÀNIA.
Sens dubte, els treballs que es presenten en aquesta mostra col·lectiva tenen el fil conductor en la Ciutat Subterrània que no és visible i que se'ns escapa a simple vista. Només amb eines de reflexió, com les que es mostren, podrem descobrir aquestes altres realitats, intenses i punyents, i serem capaços de resseguir els camins soterrats. Sebastián Soto, Haridian Donés, Tess Hill i Rossy Galicia formalitzen, a partir d'una investigació de dos mesos, aquests terrenys urbans comuns que ens són propis però estranys.

                                                Carles Poy, comissari.







TORDERA
Un projecte com Ciutat Subterrània pot esdevenir el prisma a través del qual podem mirar el nostre poble. Amb aquesta idea ens proposem abraçar tot allò que ens observa des de la distància i convertir-ho en part compartida d'un futur. Situant en un mateix pla de creixement col·lectiu tot allò que està latent dins d'un poble: el cosmopolitisme com a signe d'identitat i reflexió.
Una exposició, un procés creatiu, la implicació de joves creadors, un territori que mira cap al futur des de l'art, des de la proximitat amb la cultura.

   Joan Carles Garcia Cañizares
   Alcalde de Tordera i president de la Fundació Teatre Clavé



IMATGE VIRTUAL vs IMATGE REAL

Rossy Galicia mostra una sèrie d'olis damunt de tela que representen gràficament alguns dels conceptes fonamentals de la vida urbana i contemporània: la migració, les xarxes socials, la mobilitat, el flux energètic...
Conceptes invisibles però determinants i conductors de les nostres maneres de relacionar-nos. És el material sensible que recondueix la nostra conducta i la nostra manera de ser en societat.


EMERGÈNCIA, APUNTS SOBRE L'EVOLUCIÓ

Sebastián Soto ens mostra el treball Emergència, un curtmetratge d'animació on el cos és el centre d'investigació i de creació. El cos com a entitat individual i les seves relacions i diàlegs amb la natura, la societat i l'instint. Ens planteja l'evolució de la idea de cos al llarg de la història i el fil que ens hi connecta: la violència. Una radiografia del nostre caràcter primitiu que ens determina i adjectiva.



ENTRAMAT POLÍTIC

Tess Hill ens presenta set llenços brodats amb punt de creu que simbolitzen l'àmbit comú del poder i la seva influència damunt la societat. Ha volgut reproduir manualment els retrats de tots els presidents del govern, vinculats a través dels fils sobrants com a una metàfora del joc polític. L'obra ens mostra el davant i el darrere del control i de les estructures d'estat.



FA: FAMOSOS ANÒNIMS

L'obra d'Haridian Donés fou un work in progress que partia de la idea de les relacions humanes, anònimes i excloents, de les ciutats cosmopolites a partir dels famosos anònims. És un projecte multidisciplinari que acull des d'un video de les actuacions dels músics de carrer i un mosaic de fotografies fins la selecció via online dels tres rostres més representatius que després van ser pintats a l'oli. Tot forma part d'aquesta porta oberta al debat on es vol desmentir el concepte de famós.







Altres fotografies de l'acte:







Fotografia per un servidor.
Textos de la presentació de l'obra, de Carles Poy.

Gràcies per la visita.
Si us plau no utilitzi aquestes imatges en la seva web, blogs o altres mitjans de comunicació sense permís explícit.
© Tots els drets reservats.


Gracias por la visita.
Por favor, no use estas imagenes en su web, blog u otros medios de comunicación sin mi permiso explícito.
© Todos los derechos reservados.

Thanks for the visit, comments, awards, invitations and favorites.
Please don't use this images on websites, blogs or other media without my explicit permission.
© All rights reserved.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada