dijous, 2 d’octubre del 2014

CONCENTRACIÓ DAVANT L'AJUNTAMENT CONTRA LA SUSPENSIÓ DE LA LLEI DE CONSULTES DEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL.

Bona tarda, el passat dia 30 de setembre uns 200 Torderencs i Torderenques, es van concentrar a les 19:00 hores davant l'Ajuntament de Tordera per protestar contra la suspensió dictada dilluns pel Tribunal Constitucional de la Llei de consultes i del decret de convocàtoria del 9-N.

Us faré una mica d'història... 

L'any 711 l'exèrcit musulmà emprèn la conquesta de la Hispània visigoda; neix una nova entitat, un nou país, l'al-Andalus. A llarg de quatre segles, les terres de Balaguer, LLeida, Tarragona i Tortosa s'uneixen a l'Islam i formen part d'una comunitat econòmica i religiosa que s'estén fins a l'India.

Davant d'al-Andalus es formen els comtats, integrats en la Marca Hispànica, territori de l'imperi carolingi. A finals del segle X els comtats catalans esdevenen independents, sota l'hegemonia del casal de Barcelona. La formació del feudalisme, durant el segle XI, genera unes noves relacions socials basades en el domini social i polític de la noblesa i l'església, i en l'explotació de la pagesia. A redós d'aquest món rural i feudal, s'entén l'art romànic amb la voluntat d'explicar el món, el seu origen i el seu ordre. Al segle XII, la conquesta de la Catalunya Nova, la vinculació creixent amb Occitània i la unió amb Aragó enforteixen el nou estat.
L'aparició del mot Catalunya (Catalonia) és gairebé simultani a l'inici de l'ús del català com a llengua escrita.

L'11 de setembre de 1714 i l'abolició de les institucions i llibertats civils catalanes.

Durant la Guerra de Successió Catalunya, com la resta d'estats de la Corona d'Aragó, es va decantar a favor de l'Arxiduc Carles, qui va ser reconegut a Barcelona el 1705 com a rei de la Monarquia Hispànica amb el títol de Carles III, i allí va situar la seva cort. La fidelitat de Catalunya a la causa austriacista la convertirà en l'últim reducte - juntament amb el regne de Mallorca - de la resistència a l'avanç de Felip V, fins i tot després que s'haguessin signat els tractats d'Utrecht.Rastatt (1713-1714) que van posar fi a la guerra a Europa. Després de la capitulació de Barcelona el 12 de setembre de 1714 el rei va promulgar el Decret de la Nova Planta que va obrir una nova etapa en la història de Catalunya.

L'11 de setembre de 1714 tingué lloc la darrera defensa de Barcelona després de 14 mesos de setge davant el duc de Berwickdurant la Guerra de Successió en la qual els Borbons (Felip V) i els Àustries amb l'Arxiduc Carles varen lluitar per tota Europa per la corona d'Espanya, on va adquirir caràcter de guerra civil, ja que els partidaris d'ambdòs candidats estaven repartits per tot el territori, concentrant-se els filipistes a la part de la Corona de Castella i els austriacistes a la Corona d'Aragó. Amb la victoria de Felip V, s'implantà un sistema polític uniforme a gairabé tots els seus dominis, que a partir d'aquell moment comprengueren, a més de la Corona de Castella, la d'Aragó. Es van derogar els previlegis nobiliaris, els Furs locals i les institucions d'autogovern abans respectades per la Casa d'Àustria a tots els regnes declarats austriacistes. Per això, l'11 de setembre també es recorda la cosegënt abolició de les institucions i llibertats civils catalanes
. Representació d'una de les últimes càrregues l'11 de setembre de 1714

Tot aquest escrit anterior està estret de el Museu d'Història de Catalunya i del Viquipèdia.

A continuació us posaré quatre fotos de la concentració a Tordera, però abans voldria fer una observació, els que hem coneixen saben que mai parlo de política, però si ara estem segons diuen, en un país democràtic, no entenc com no deixen votar, jo crec que tothom te dret a votar, sigui del partit que sigui, i tingui els pensaments que tingui.

No dic que vulgui la independència, però tampoc dic que no la vulgui, quan arribi el moment pensaré que és millor per la meva família i pels interessos de Catalunya.

Però el que si que dic, és que si Espanya vol demostrar que és un país democràtic hauria de fer una campanya pel No de la Independència, al igual que fa Catalunya pel Si.

Parlen que votar per la independència va contra la Constitució, segons el capítol tercer art. 145 posa el següent:
  1. En cap cas s'admetrà la federació de comunitats autònomes.
Bé si no podem ser una federació segons la Constitució, haurem de votar per la independència i aquí ho deixo...


Fotografies de la concentració davant l'Ajuntament de Tordera:















Gràcies per la visita.
Si us plau no utilitzi aquestes imatges en la seva web, blogs o altres mitjans de comunicació sense permís explícit.
© Tots els drets reservats.

Gracias por la visita.
Por favor, no use estas imagenes en su web, blog u otros medios de comunicación sin mi permiso explícito.
© Todos los derechos reservados.

Thanks for the visit, comments, awards, invitations and favorites.
Please don't use this images on websites, blogs or other media without my explicit permission.
© All rights reserved.