dissabte, 27 de juny del 2015

DEBAT ELECCIONS MUNICIPALS 2015


Amb això vaig molt tard, però és el que diuen, que val més tard que mai.


El dijous 21 de maig, a les 19:30 hores, a la Biblioteca de Tordera, va tenir lloc el debat de candidats a les eleccions municipals; els moderadors d'aquest debat van ser Marc Francesch i Joan Bou, tots dos fundadors d'una nova entitat del poble, la Societat d'Estudis Torderencs (Sd'ET).

El debat electoral es va dividir en quatre blocs: Economia, Territori, Promoció de la vila, i Benestar social i participació ciutadana.
Es van fer preguntes que amb anterioritat s'havien plantejat a través de Facebook i per últim el públic assistent també va poder participar amb les seves preguntes.




En la foto de l'esquerra, tancant els últims detalls del debat.
A la foto superior, en Joan i en Marc amb tot a punt per iniciar el debat.








Foto de la dreta, en Joan Bou acabant d'organitzar-ho tot amb els candidats.









Una vegada va entrar tot el públic, es va fer la presentació dels candidats, S'exposava el currículum abreujat de cada alcaldable.

Comencem per ordre, tal i com es va fer el mateix dia:

Joan Carles Garcia (CIU)

Rafa Delgado (PSC)

Xavier Pla (ERC+GdT)

Xavier Martín (PP)

Salvador Giralt (SOM)

David Musquera (PAT)

Presentats els candidats, es va obrir el debat amb una primera exposició de temàtica lliure d'uns tres minuts.




Tots estaven atents al que deien els altres i a la vegada concentrats per donar el seu petit discurs de la manera més convincent possible, per tal de guanyar el vot dels que encara es trobaven indecisos.




I van començar a debatre els quatre blocs exposats:


Després de fer les preguntes de la xarxa social Facebook, van venir les preguntes del públic:


Un cop finalitzat el debat que va durar poc més de dues hores i mitja, vaig fer la fotografia de tots els candidats amb els moderadors Joan Bou i Marc Francesch.

D'esquerra a dreta: Xavier Pla (ERC+GdT), Rafa Delgado (PSC), Salvador Giralt (SOM), Marc Francesch (Sd'ET), Joan Bou (Sd'ET), Xavier Martín (PP), Joan Carles Garcia (CIU) i David Musquera (PAT)

 Candidats a l'alcaldia. 

 I així és com va quedar el resultat de les eleccions municipals:

Font: Ràdio Tordera



El resultat de les eleccions municipals del 24 de maig dibuixen un escenari més incert que mai. Convergència i Unió ha guanyat novament les eleccions, però ha perdut la majoria absoluta.
Existeixen diverses combinacions possibles: CIU podria governar en minoria, pacte de concertació nacional amb ERC, sociovergència (CIU-PSC) o per contra un govern d'entesa entre els partits d'esquerres. Es veu poc provable un acord entre CIU i SOM, formació local integrada per membres de Podem i ICV.
Font: Joan Bou i Pla

ERC, PSC i PP es mostren sorpresos amb l'acord de govern municipal entre CIU i SOM Tordera

Joan Carles Garcia va ser reelegit, el dissabte 13 de juny al migdia, Alcalde de Tordera per als propers 4 anys, durant el Ple de constitució del nou Ajuntament. La sessió va ser presidida, com és per llei, per la mesa d’edat, formada pel regidor més gran i el més jove. A Tordera, aquesta vegada la mesa d’edat va ser presidida per la socialista Maria Carmen Fernández i la convergent Bàrbara Vergés. Tots els regidors van jurar el càrrec i, seguidament, es va procedir a l’elecció de l’alcalde. Els caps de llista de les diferents formacions que van obtenir representació en els comicis eren tots candidats, excepte Xavier Martín del PP. Finalment, Joan Carles Garcia va ser reelegit alcalde amb 9 vots, els 7 vots dels regidors de CIU i els 2 edils de SOM Tordera Entesa, el qual li atorgava majoria absoluta.
Font: Ràdio Tordera




















1 comentari:

  1. En David Musquera apart de ser un impresentable va ser un pèssim candidat, va fer el ridícul i per això ens varen votar 4 gats, quin desastre!!.
    Per sort aquesta persona ja ha plegat de la política; el que no val, no val. I punt.

    ResponElimina